Vákuumtechnika tanfolyam

Képzés Vákuumtechnika tanfolyam
Időpont 2022-11-21 12:00 - 2022-11-25 12:00
Helyszín Atomki, nagyelőadó (Debrecen, Bem tér 18/c, XII. épület 3. emelet)

Csatolt dokumentumok

Cím 20221121_25_VakuumtechnikaTanfolyam_felhivas.pdf
Letöltés Letöltés
Egyéb információ

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat (ELFT) Vákuumfizikai, -technológiai és Alkalmazások Szakcsoportja szervezésében idén is megtartjuk vákuumtechnikai tanfolyamunkat.

 

  • A tanfolyam célja olyan tudás átadása, amely birtokában a tanfolyam résztvevője tisztában lesz a különböző vákuumtartományok sajátosságaival és technikai-műszaki igényeivel, ki tudja számolni a szükséges vezetékek méretét, szivattyúk szívósebességét, ki tudja választani az általa kívánt vákuum eléréséhez szükséges szivattyúkat, vákuummérőket, szerelvényeket és anyagokat. Eligazítást kapnak a szivattyúk, vákuummérők, vákuumrendszerek működésére, használatára, a rendszerek káros gázszivárgásainak kimutatására, lokalizálására, az edények, eszközök tisztítására.
    Az alapozó elméleti anyagok rövidebben, a gyakorlatban szükséges ismeretek részletesebben kerülnek tárgyalásra.
    A résztvevők a tanfolyami szintű egyéni szakmai kérdéseiket, problémáikat is elővezethetik az egyes fejezetek megtárgyalása után, illetve a tanfolyam végén tartott konzultáció során.
  • A tanfolyam célközönsége: bármely, vákuummal kapcsolatos ipari vagy egyetemi, kutatási munkaterületen dolgozó technikus, mérnök, kutató, laboráns, diák.
  • A tanfolyam időtartama: 30 tanítási óra (30x45 perc).
  • A tanfolyam részletei és tematikája: a mellékelt dokumentum szerint.
  • Jelentkezési határidő: 2022. október 31.