Optikai interrogátor

Kategória Mérőműszer
Típus Micron Optics sm125-500
Szervezeti egység
Eszközfelelős
Üzembentartó Atomki
Felhasználás Kutatás, Fejlesztés
Érték Közepes értékű
Beépítettség Mobilis
Kivonat

Az sm125 típusú interrogátor egy kompakt, ipari minőségű eszköz statikus optikai érzékelők kiolvasására, amely igazoltan robusztus, megbízható és alkalmas hosszú távú üzemeltetésre.

Leírás

A Micron Optics x25-alapú sm125 optikai interrogátora nagy teljesítményű, alacsony zajszintű, hangolható hullámhosszúságú lézert tartalmaz, amelyet a Micron Optics szabadalmaztatott Fiber Fabry-Perot Tunable Filter technológiáját alkalmazza. Az x25-alapú interrogátor teljes spektrális szkennelést és adatgyűjtést alkalmaz, amely nagy abszolút pontosságú és dinamikus tartományú mérést, valamint rugalmas szoftveres utófeldolgozást biztosít. Az x25-alapú interrogátorok támogatják a National Institute of Standards and Technology (NIST) nyomon követhető referencia összetevőit, és ideálisak számos optikai érzékelő mérésére, beleértve az FBG-ket, a hosszú periódusú száloptikai rácsokat, a külső Fabry-Perot érzékelőket és még sok mást.
A felhasználó közvetlenül a Micron Optics “sm – Sensing Module” felületén kiadott parancsokkal is irányíthatja az interrogátort és továbbíthatja az érzékelők mért hullámhossz-adatait Ethernet porton keresztül. Az sm-felület ideális egyedi, ügyfélfejlesztésű rendszerkezelő eszközökhöz, ugyanakkor kompatibilis a Micron Optics ENLIGHT helyi vagy távoli telepítésével is.
A Micron Optics ENLIGHT elnevezésű érzékelőanalízis szoftvere része az x25-típusú interrogátor-rendszernek, amely kompakt eszközcsomagot kínál optikai szenzorhálózatok adatgyűjtéséhez, analíziséhez és elemzéséhez.